Rengjøring avløp

Vi minner om at sluket på badet, balkongsluket, vannlåsen under baderomsservanten og kjøkkenvasken må renses jevnlig. Fra rørleggerhold anbefales det at dette gjøres minst hver 6. måned.

Rensing av baderomssluket utføres ved å fjerne slukristen og ta ut vannlåsen som sitter nede i avløpet. Fjern hår, smuss og såperester. Rengjør deretter sluket med en gammel oppvaskbørste samtidig som det skylles med dusjen. Sett tilbake vannlåsen etter rengjøring og sjekk at sluket fungerer. NB! Vannlåsen vil gå lettere på plass hvis pakningen på vannlåsen smøres med litt matolje.

Vannlåsene under servanten og kjøkkenvasken rengjøres ved å skru av nedre del av vannlåsen. Husk å sette en bøtte under før vannlåsen åpnes. Fjern deretter hår, smuss og såperester. Rengjør delene. Før vannlåsen settes sammen igjen er det viktig å sjekke at pakningen er hel. Kontroller at vannlåsen er tett etter montering.

Leiligheter over bakkeplan kan ha balkongsluk. Dette gjelder leiligheter med hellelagt balkong / takterrasse. Balkongsluket rengjøres ved å fjerne slukristen og deretter rengjøre sluket for løv og smuss. NB! Noen steder er balkongsluket plassert under en av betonghellene på balkongen. Denne hellen har hull og må fjerne før rengjøring av sluket.

Flytende avløpsrens kan benyttes hvis det ikke er mulig å komme til for rengjøring. Følg veiledningen på emballasjen.

Kontakt alltid rørlegger hvis avløp fungerer tregt og rengjøring av sluk og vannlås ikke hjelper!

Dette innlegget ble publisert i Renhold, Vann og avløp. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *